INSON HAYOTI VA FAOLIYATINING BARCHA SOHALARIDA GENDER TENGLIKNING AHAMIYATI - Ortiqova, Nodira (Журнал математики и информатики, 2024)
Mazkur tezisda ta’lim, ilm-fan, sport hamda sogʻliqni saqlash sohasida xotin-qizlar va erkaklar uchun teng huquq hamda imkoniyatlarni ta’minlash, oʻzbek oilalarida gender streotiplar asosida xotin-qizlar va erkaklar orasida kelib chiqadigan muammolarni bartaraf etish, bugungi kunda oilalarda barqaror muhitni ta’minlashning chora-tadbirlari haqida fikrlar bayon etilgan.