ПАРАЛЛЕЛ МАТНЛАР – ТАРЖИМА МУҚОБИЛЛАРИНИ ТАҲЛИЛ ҚИЛИШДА ЗАМОНАВИЙ ВОСИТА - Anarbayev, Orzubek (Мир исследований, 2021)
Ушбу мақолада параллел матнлар корупусига берилган таърифлар, уларнинг ўзига хос хусусиятлари ва унинг ҳозирги кун нуқтаи назаридан долзарблиги ҳақида сўз юритилган, яъни параллел матнлар корпуси автоматик таржима ривожи учун ҳам хизмат қилади, компьютер лексикографиясининг тараққиётини таъминлайди ва ёрдамида махсус конкордансер дастурлар ишлаб чиқилади ва турли хил ихтисослик луғатлари тузиш имконияти юзага келади. Шунингдек, параллел матнларнинг пайдо бўлиш сабаблари ва унга тегишли муаммо, ютуқ ва камчиликлар ҳақида мутахассислар томонидан олиб борилган изланиш натижалари келтирилган.