MUSTAQILLIK DAVRI QISSALARIDA MILLIY QADRIYAT MASALASI - Mirzayeva, Vazira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‟zbek qissachiligidagi, jumladan Tog‟ay Murodning “Yulduzlar mangu yonadi” qissasidagi bosh qahramonlar orqali o‟zbek xalqining milliy urf-odat va qadriyatlari o‟rganiladi. Bundan tashqari obrazlar ruhiyatidagi o‟ziga xosliklar, ijtimoiy muammolar va insoniy his-tuyg‟ular, hududlarga xos bo„lgan milliylik, urf-odatlarning qay darajada qadrlanishi qahramonlar misolida tahlil qilinadi.