Morfemalarda omonimiya va sinonimiya (Badiiy asar misolida) - Tilovova, Hilola (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
Nutqda, umuman, affikslarning o‘rni, ahamiyati katta. Ularning turli formalardan keng foydalanish badiiy asar yutuqli va o‘rganishliligining tilshunoslik nuqtai nazaridan ham ahamiyatli ekanini ko‘rsatadi. Asarda so‘z yasovchi hamda grammatik shakl hosil qiluvchi morfemalarning omonimlik va sinonimik qatorlarlarini o‘rganish, morfemik bilimlar va asar bo‘yicha olinadigan ma'lumotlar uchun xizmat qiladi va bu maqsadga muvofiqdir