Diktantlarning vazifasiga ko‘ra turlari - Isroilov, G`ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
O‘quvchilarning yozma va og‘zaki nutqini o‘stirishda yozma nutqning savodli va to‘g‘ri bo‘lishida diktantning ahamiyati katta. Eshtib idrok qilingan so‘z, gap, matnni yozish diktant hisoblanib, o‘quvchi yozma ishda xato qilmaslik uchun imlo va tinish belgilarining ishlatilishiga doir qoidalarni, imlo lug‘atida belgilangan me’yorlarni esga tushirib to‘g‘ri yozishga harakat qiladi