Abralova Nafisa. BO’G’LOVCHILARNING SEMANTIK QIYOSI: “O‘zbek filologiyasining dolzarb masalalari va uni o‘qitish metodikasi muammolari” mavzusidagi Xalqaro ilmiy – amaliy anjuman 2022 yil 29 aprel Toshkent.: VNESHINVESTPROM, 2022 - Jurayev, Jamoliddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ma’lumki, o’zbek tilida bog’lovchilar vazifasiga ko’ra ikki guruhga bo’linadi: teng va ergashtiruvchi bog’lovchilar. Teng bog’lovchilar gap bo’laklari va gaplarni bog’lash bilan birga, ular o’rtasidagi mazmuniy munosabatlarni (birgalik, zidlash, ayirish, inkor) ro’yobga chiqaradi. Shunga ko’ra teng bog’lovchilar quyidagi guruhlarga bo’linadi