O‘zbek tilshunosligida gumon olmoshllarining ayrim lingvopragmatik xussusiyatlari - mamirov, ozod (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Maqolada o‘zbek tilshunosligida gumon olmoshlarining o‘z ma'nosidan tashqari qo‘shimcha ma'no anglatib kelishi lingvopragmatik xususiyatlari yoritilgan.Pragmatika sohasi orqali adresant ifodalaydigan fikr qanday ma'no anglatishi nutq vaziyatida adresat o‘z hukmini yetkazish,fikrini ifoda etishi,gumon olmoshini turli ma'no ottenkalarida kelishi misollar orqali ifodalangan.