HAMID OLIMJON IJODIDA XALQ OG‘ZAKI IJODINING О‘RNI - Abdurashidova, Iroda (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
H.Olimjon hayotda va ijodda xalq baxshilariga, umuman, folklorga alohida mehr-muhabbat va samimiy hurmat bilan qaradi. Buni biz Fozil shoirga bag‘ishlangan “Kuychining xayoli”, Abdulla shoir Nurali о‘g‘liga atalgan “Dо‘mbiraning maqtovi” she’rlarida, “Oygul bilan Baxtiyor”, “Semurg‘ yoki Parizod va Bunyod”, “Ikki qizning hikoyasi” kabi ertak dostonlarida yaqqol kо‘ramiz.