BADIIY MATNDA FRAZEOLOGIYA - Saydivaliyeva, Dinora (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Tilshunoslikning bo'limlaridan biri bu frazeologiya bo'limidir.Bu bo'lim tilning lug'at tarkibidagi frazemalar haqida ma'lumot beradi.Frazema ko'chma ma'noli turg'un birikmadir.”Frazeologiya til hodisasi sifatida lison va nutqqa daxldordir.Birdan ortiq mustaqil leksema ko'rinishining birikuvidan tashkil topgan,obrazli, ma'noviy tabiatga ega bo'lgan lisoniy birlik frazologizm deyiladi:tepa sochi tikka bo'ldi,sirkasi suv ko'tarmaydi va hokazo