ABDULLA QAHHOR – KICHIK HIKOYALAR USTASI - Yaxshiboyev, Muhammadqodir (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
XX asr o’zbek adabiyotining yorqin vakillaridan biri, o’zining beqiyos ijodiy namunalari bilan barcha kitobxonlarning ko’nglidan joy olgan mashhur adib Abdulla Qahhor va uning asarlari haqida to’xtalamiz. Darhaqiqat, Abdulla Qahhor yozuvchi sifatida o’sha davr uchun nihoyatda dolzarb va bahsli chorizm, turg’unlik davri muammolarini o’zining hazilomuz va istehzoli hikoyalarida, qissalarida hayiqmay ko’rsata olgan ijodkor sifatida ham yodimizda qolgan.