ИЛМ-ФАН ФИДОИЙСИ – ЗАҲМАТКАШ ОЛИМ - soatova, nodira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ушбу китобда халқимиз истиқболи ва маърифати йўлида катта ишларга қўл урган, ўзбек архившунослигининг махсус илмий йўналишига асос солган олим, Республика маънавият марказининг тарғиботчиси, Халқаро Музейлар ташкилоти “ИКОМ” аъзоси, ЎзРФА музейларини мувофиқлаштирувчи кенгаши раиси, “Адабиёт кўзгуси” илмий тўпламининг бош муҳаррири, “Мозийдан садо”, “Сино” журналлари таҳрир ҳайъати, Шарқшунослик университетининг “Шарқшунослик”, ЎзРФА Шарқшунослик институтининг “Мерос”, Канада давлатининг International journal “Evro American Scientific Cooperation” журналлари таҳририяти аъзоси ва бир неча илмий кенгашлар аъзоси бўлган, Ўзбекистон Республикаси “Дўстлик” ордени соҳиби, Халқаро Бабтин мукофоти (Қувайт Давлати) ва Бобур номидаги Халкаро мукофот лауреати, филология фанлари доктори, профессор Ҳасанов Саидбек Рустамович таваллудининг 75 йиллиги муносабати билан хотирлаш мақсадида замондошлар дил сўзлари жамланган. Зеро илм ва меҳнати билан шараф топган, одамийлиги олимлигидан устун бўлган, бу беназир инсонда ибрат оладиган жиҳатлар бисёр.