Адабиётшуносликда мақол жанрининг ўрганилиш тарихи - Boysinov, Sohibjon (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ушбу мақолада фольклор жанрларидан мақолларнинг ўзбек халқ оғзаки ижодида тутган ўрни ва унинг ўрганилиши ҳақида сўз боради.