“G‘afur G‘ulom ijodiy merosining o‘zbek va jahon adabiy-estetik tafakkuri taraqqiyotidagi o‘rni” mavzusida Xalqaro ilmiy anjumani to‘plami.-Toshkent, 2023-yil: G‘afur G‘ulom ijodida folklor unsurlari. - Soatova, nodira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ushbu maqola XX asr o‘zbek adabiyotining yirik namoyandasi, O‘zbekiston xalq shoiri, akademik, hikoyanavis, feletonchi, ocherknavis, publitsist va tarjimon G‘afur G‘ulomning folklordan foydalanish mahoratini ochib berishga bag‘ishlangan. Maqolada G‘afur G‘ulomning folklorga bo‘lgan chuqur samimiyati va hurmati ijodkorning “Folklordan o‘rganaylik” maqolasi orqali ilmiy asoslab berilgan. Shunigdek, G‘afur G‘ulomning she’riyatida, doston va hikoyalarida ibora va maqollardan unumli foydalanishi, uning yaratiqlarining badiiy estetik ta’sirchanligini yuksak darajaga ko‘targanligi aniqlangan.