TILSHUNOSLIK FANI YUZASIDA BA’ZI MULOXAZALAR - BOBOYEVA O’G’LOY, G’IYOSIDDINOVA MADINA , (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ushbu maqola tilshunoslik fanining kelib chiqishi, uning ijtimoiy tabiati, til haqida, vazifasi, ichki tuzilishi, tasnifi, muayyan tillarning amal qilish qonunlari, tarixiy taraqqiyoti haqidagi fan hisoblanadi.