АЛИШЕР НАВОИЙ ТАЪБИДА НАФСОНИЙ ШАҲВАТ ВА РУҲИЙ ЛАЗЗАТГА МАЙЛНИНГ ЧЕКЛАНГАНЛИГИ ХУСУСИДА - Ҳошимхонов, Мўмин (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Мазкур биз фикр юритаётган қисмнинг вазифаси таълим-тарбия, ахлоқий-панд-ўгит, насиҳат-дидактик қарашлар бўлса-да. Машрабнинг бу борада пандомуз, ўгитомуз, насиҳатомуз, ибратомуз ҳаёти унинг яшаш тарзининг ўзи оддий муҳаббат бобида ҳам бани башариятга ҳудди ҳазрат Алишер Навоий каби намуна бўла оладиган севги, муҳаббат тимсоли бўлажак юксак ахлоқий қарашларни туҳфа этганлигига гувоҳ бўламиз.