TАРИХИЙ МУҲИТНИНГ БАДИИЙ ТАЛҚИНИ - Насиров, Азимидин (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Сўз санъатининг ривожида роман муҳим ўрин тутади. Роман бошқа жанрлардан воқеликни кенг қамровда бадиий образлар воситасида орқали ифодалаши билан ажралиб турувчи эпик турга киради. Романчиликнинг шаклланиши ва тарихи ҳақида жуда кўп монографик тадқиқотлар мавжуд.