Журнал "История и общество" : MISR MADANIYATINING O’ZIGA XOS JIHATLARI - Болтаев, Абдурасул (Журнал истории и общества, 2024)
Hayvonlar ilohiy hisoblanib, ular ibodatxonalarda saqlanganlar. Ibodatxonada ular yaxshi parvarish qilingan. Ilohiy hayvonlardan biri buqa, xuddi shunday parvarish qilingan, u kuch-qudrat ramzi hisoblangan. Misrliklar bu buqaga sigir tanlashda ham ahamiyat berishgan.