BADIY MATN TAHLILI - Raxmonova, Yulduz (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Tilshunoslar badiy asar tilini turli yo’llar bilan tahlil qilishgan. Chunki u o’ziga xos va murakkab ko’rinishga ega. Bu yo’nalishdagi tadqiqotchilaridan biri V.Vinogradov adabiyot tili haqida so’z yuritib uni ikki xil ma’noga ega ekanligini ta’kidlaydi: 1) u yoki bu milliy tilning sistemasini aks ettiruvchi «nutq» yoki “matn” (adabiy til tarixi, tarixiy grammatika va leksikologiya uchun tahlil materiali) ma'nosida; 2) «san'at tili», badiiy ifoda vositalari sistemasi ma’nosida.