TEXNIK YO’NALISHLAR O’QITILADIGAN OLIY O’QUV YURTLARIDA CHET TILLARINI O’QITISHDA CEFR TALABLARINI YECHISH NUQTAI NAZARIDAN INTEGRATSIYALASHGAN CHET TILI KOMMUNIKATIVE KOMPETENSIYASI MASALALARI - Kushakov, Yusup (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqolada O’zbekistonda chet tillarini o’qitish tizimi xorij tillarini o’qitishning CEFR talablarini yechish orqali integrallashgan chet tili kommunikative kompetensiyasi yaratish bog’liqligi muammolari ko’tarilgan. Muallifning fikriga ko’ra texnik yo’nalishlar bo’yicha ta’lim beruvchi universitetlarda chet tili bo'yicha kommunikativ kompetentsiyani shakllantirish sohasida puxta ishlab chiqilgan metodologiyaning yo'qligi, unga monand o'quv qo'llanmalari, darsliklar, o'quv-uslubiy ishlanmalar, o'quv dasturlari va boshqalarning yetishmasligi CEFR talablarini amalga oshirishning ushbu muammosini eng muhim va dolzarb muammolar qatoriga qo'yadi.