Gulhayo FITRAT LIRIKASIDA YURT QAYG‘USI VA ISTIQLOL G‘OYALARI: FITRAT LIRIKASIDA YURT QAYG‘USI VA ISTIQLOL G‘OYALARI - Eshmurodova, Gulhayo (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Maqolada Fitratning o‘zi muharrirlik qilgan “Hurriyat” gazetasi sahifalarida “Yurt qayg‘usi” nomi ostida e’lon qilingan uch sochma va bir she’ri, “Mirrix yulduziga” va “Sharq” nomli she’rlarida ifodalangan g‘oya va mazmun xususida so‘z boradi.