ЧЕТ ТИЛИНИ ЎҚИТИШДА ЛИНГВОДИДИКТИКАНИНГ РОЛИ - Turobov, Jahongir (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ҳозирги кунда интеграцион жараёнлар ва рус жамияти ривожланишининг янги ижтимоий-иқтисодий, шарт-шароитлари туфайли чет тилларга қизиқиш кучайди. Янги ўқув юртлари, турли курслар ва факултетлар ташкил етилмоқда. Малакали, рақобатбардош кадрлар тайёрлашда ўқув жараёни етакчи ўринга эга. Ўқитишнинг моҳияти асли мутахассисларнинг билим олиш имкониятларини кенгайтириш ва муайян дунё қарашини хосил қилишга қаратилган фаол ўқув жараёнини самарали ташкиллаштиришдан иборат.