СОЦИОЛИНГВИСТИК КОМПЕТЕНТЛИКНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА МУСТАҚИЛ ТАЪЛИМНИНГ АҲАМИЯТИ - Sarimsoqova, Dilafruz (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Маълумки, талабаларнинг асосий билим, кўникма ва малакалари мустақил таълим жараёнида мустаҳкам шаклланади, бўлажак мутахасисда мустақил фаолият кўрсатиш қобилияти ривожланади ва уларда ижодий ишлашга кизикиш пайдо бўлади. Бу эса замон талабига мос мустақил, замонавий, интелектуал, рақобатдош коммуникатив компетентли чет тиллари ўқитувчиси бўлиб шаклланиш учун замин яратади. Мазкур мақолада мустақил таълим воситасида бўлажак инглиз тили ўқитувчиларининг социолингвистик компетентлигини ривожлантириш масаласи муҳокама қилинади.