INGLIS HÁM QARAQALPAQ TILLERINDE ELIKLEWISH SÓZLERDIŃ FONETIKALIQ QURILISI: INGLIS HÁM QARAQALPAQ TILLERINDE ELIKLEWISH SÓZLERDIŃ FONETIKALIQ QURILISI - Bayımbetova M.B., Bayımbetova M.B. (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Eliklewishler - mánis hám forma tárepinenen óz aldina topar quraytuǵın, adam, haywanatlar hám basqa janlı hám jansız zatlardıń seslerine, háreket usıllarına eliklew etiwshi sózler bolıp tabıladı. Eliklewish sózler bir neshe seslerdiń belgili tártipte dizbeklesip keliwinen quraladı. Eliklewish sózlerdiń quramındaǵı sesler hár túrli mánilerdi, ses yamasa kórinisti túrlishe ańlatıwına qaray hár túrli formada qollanıladı