TA’LIMDA BAHOLASH JAROYONI, AHAMIYATI VA QO’LLANILISH: TA’LIMDA BAHOLASH JAROYONI, AHAMIYATI VA QO’LLANILISH - Davletmuratova, Ulbosin (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Taʼlim– insonni hayotga tayorlash uchun unga kerakli bilim berish, malaka va koʻnikmalar hosil qilish jarayoni bo’lib hisoblanadi. Taʼlim jamiyat qurilishining muhim muammolarini hal qilish– jamiyatning moddiy-texnika bazasini yaratish, ijtimoiy munosabatlarni tarkib toptirish, yangi kishini tarbiyalashga katta rol oynaydi. Taʼlimning maqsadi, xarakteri, yoʻnalishlari obyektiv hayot talablariga muvofiq holda oʻzgarib boradi. Oʻzbekiston Respublikasining 1997-yil 29-avgustda qabul qilingan „Taʼlim toʻgʻrisida“gi qonuni va Kadrlar tayyorlash milliy dasturi taʼlim tizimining barcha yoʻnalishlarini takomillashtirish va rivojlantirish uchun keng imkoniyatlar ochib berdi.