ИНТОНАЦИЯНИНГ ТЕМПОРАЛ КОМПОНЕНТИ ҲАҚИДА - Yusupov, Shermatilla (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Нутқий компотентликнинг асосида интонацион меъёр алоҳида аҳамият касб этади. Бу ҳол нутқий равонликда, мазмун ифода мутаносиблигида зарур восита сифатида ўз ўрнига эга. Муайян вақт меъёрий ҳолатини назарда тутвчи мазкур нутқий момент белгиланган вақтнинг ўринли қўлланилишини тақозо этади. Нутқ маданиятида интонацион мувозанат тегишли компонентнинг таркибий қисми сифатида кузатилади.