CHARLZ DICKENS ASARLARIDA O`TKIR AXLOQIY QARAMA-QARSHILIK DUNYOSI VA UNING QAHRAMONLARI TA’RIFI - Boymurodova, Gulhayyo (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
“Dikkens dunyosi”, Xamfri Xaus ta’kidlaganidek, o‘tkir axloqiy qarama-qarshilik dunyosidir, bu dunyoda o‘z xudbinligida mahkum bo‘lgan o‘z-o‘zini izlovchilar, boshqalarga g‘amxo‘rlik qilib, o‘z-o‘zini talab qilishdan ozod bo‘lgan altruistlar bilan yelkalarini ishqalaydilar; halollik va rahm-shafqat fazilatlari insoniylikdan mahrum bo’lgan "Tizim" ga qarshi isbot bo’lgan "uy"ni yaratish orqali shaxs o’ziga xoslikka erishadigan dunyo; Bu dunyoda hamma narsa jonli va axloqiy buzuqlik metaforalari o’z-o’zidan hayotga ta’sir qiladi, xuddi Dombey va Sondagi uylar ustida osilgan yovuzlik miasmasi kabi.