A ЕВРОПА ТАМАДДУНГА ЭРИШИШДА ВАВИЛОНИЯЛИКЛАР, АССИРИЯЛИКЛАР, ФИНИКИЯЛИКЛАР, МИСРЛИКЛАР ҲАМДА ХЕТТЛАРНИ ЎРНИ: ЕВРОПА ТАМАДДУНГА ЭРИШИШДА ВАВИЛОНИЯЛИКЛАР, АССИРИЯЛИКЛАР, ФИНИКИЯЛИКЛАР, МИСРЛИКЛАР ҲАМДА ХЕТТЛАРНИ ЎРНИ - Rustamova, Shahnoza; Rustamov, Ilxom (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Мақолада бу даврнинг барча ижтимоий-тарихий талқинига тўхталиб ўтмай, тарихдан олдинги даврларда вужудга келган Европа тамаддунга эришишда вавилонияликлар, ассирияликлар, финикияликлар, мисрликлар ҳамда хеттларни ўрни сабаблари ўрганилган.