fazilatturgunova05@gmail.com FRAZEOLOGIYANI O’RGANISHNING ETNOLINGVISTIK ASPEKTI: FRAZEOLOGIYANI O’RGANISHNING ETNOLINGVISTIK ASPEKTI - Turg`unova, Fazilat (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Maqolamizda etnofrasemalarning kelib chiqishi konteksti bilan aloqalarini o’rganish qidiruv vektorini ommabop nutq darajasiga olib keladi, uning namoyishi arxaik xalq marosimlari va bayramlarining og’zaki kodlarida, an’anaviy urf-odatlarda, etnik dunyoqarashning barqaror paradigmasini o’zida mujassam etgan.