fazilatturgunova05@gmail.com YEVRO INTEGRATSIYASI JARAYONIDA STANDARTLASHTIRISH BO’YICHA UKRAINA SIYOSATINING IQTISODIY QIYMATI: YEVRO INTEGRATSIYASI JARAYONIDA STANDARTLASHTIRISH BO’YICHA UKRAINA SIYOSATINING IQTISODIY QIYMATI - Turg`unova, Fazilat (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Yevro integratsiyasi jarayoni sharoitida standartlashtirishning iqtisodiy ta’siri ushbu maqolada e’tiborga loyiqdir. Standartlar zamonaviy global dunyoda nafaqat tovarlarda, balki xizmatlarda ham savdoni rivojlantirishga yordam berish vositasidir va ular mamlakatlarning jahon iqtisodiy tizimidagi integratsiyasiga yordam beradi. Ishlab chiqarish funktsiyasi Cobb-Duglas va rasmiy statistika va Patent fondi ma’lumotlar ushbu maqolada ishlatiladi. Bizning o’rganish standartlashtirish ta’siri YaIMning taxminan 0,7% ni tashkil etadi, deb ko’rsatadi. Ushbu muammoning Ukraina uchun dolzarbligi aniqlandi.