INGLIZ VA O`ZBEK FOLKLORI JANRLARI ORASIDAGI UMUMIYLIK XUSUSIYATLARI - Sayfullaev, Xurshid (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ushbu maqolada o’zbek va ingliz xalq og’zaki ijodlari hamda ushbu terminga xos ravishda folklorshunoslik haqida va ushbu yo’nalishda qanday ishlar olib borganliklari haqida , shuningdek ingliz va o`zbek folklori janrlaridagi g`oyaviy-badiiy prinstiplar umumiyligi, janrlarning o`zaro munosabatlariga oid mushtarakliklari va ingliz va o`zbek folklori janrlarining tarixiy o`xshashlik prinstiplari haqida ma’lumotlar keltirilgan