XORIJIY TIL O’QITUVCHISI IJTIMOIY PSIXOLOGIK BILIMDONLIGINI OSHIRISHDA PEDAGOGIK MULOQOTNING AHAMIYATI - Soipnazarov, navruz (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Таржима лингвистика, маданиятшунослик, қиёсий этимология, қиёсий социология ва бошқа шу каби турли хил фанлар билан узвий боғлиқ фандир. Айниқса, унинг тилшунослик билан алоқаси беқиёсдир. Ушбу мақолада таржима ва унинг асл мақсади ва вазифалари очиб бериш билан биргаликда таржималарнинг турлари ва мукаммал таржимага еришишда етибор бериладиган жиҳатлар ёритилган.