INGLIZ VA QORAQALPOQ TILLARIDA KOMPARATIV IBORALAR TUZILISHINING QIYOSIY TAHLILI: INGLIZ VA QORAQALPOQ TILLARIDA KOMPARATIV IBORALAR TUZILISHINING QIYOSIY TAHLILI - Saparov, Salamat (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Ayrim iboralarda arxaik, lеksik, morfologik va sintaktik unsurlar va shakllar mavjudligi bois frazеologik matеrial tahlili chog‘ishtirilayotgan tillarning tarixiy taraqqiyotini o‘rganish uchun muhim. Frazeologizmlarda xalqlarning til tarixi, turmush tarzi, milliy o‘ziga xosliklari va an’analari aks etganligi sababli ularni o‘rganish dunyo tilshunosligida muhim va kengayib borayotgan sohadir