NEMIS TILIN ÚYRENIWDE ZAMANAGÓY SANLI TEXNOLOGIYALARDIŃ ÁHMIYETI: NEMIS TILIN ÚYRENIWDE ZAMANAGÓY SANLI TEXNOLOGIYALARDIŃ ÁHMIYETI - Esbergenova, G.Esbergenova; Abatova, P.Abatova (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Búgingi kúnde shet tillerdi úyreniw global kólemde áhmiyetli máselege aylanǵan. Ásirese, nemis tili xalıqaralıq ilim, texnologiya, biznes hám mádeniyat tarawlarında úlken áhmiyetke iye. Nemis tili dúnyadaǵı eń kóp qollanılatuģın tillerden biri bolip, Evropa Awqamında en keń tarqalgan ana tili esaplanadı. Germaniya, Avstriya, Shveycariya hám basqa da mámleketlerde rásmiy til sıpatında qabıl etilgen. Bul tildi úyreniw kóplegen insanlar ushın jańa imkaniyatlar esigin ashadı.