MUSIQIY-ESTETIK TARBIYANI RIVOJLANTIRISHGA BIR NAZAR - Obraxmatova, Dinora (Журнал музыки и искусства, 2021)
Ushbu maqolada musiqiy-estetik tarbiyani rivojlantirish haqida yoritilgan. Bunday madaniy, tarixiy va nazariy savollar bilan tubdan aks ettirilgan va bir-biri bilan uzviy bog‘ligi, buning natijasida ularga aniq javob berish qiyin. Shuning uchun, bu savollarga javoblarni badiiy tarixda izlash maqsadga muvofiq ko‘rinadi. Musiqiy madaniyat nafaqat, birinchi navbatda, musiqaning tarixiy va nazariy hodisalari prizmasi orqali ijtimoiy-tarixiy hodisa sifatida ham ko‘rib chiqiladi.