ЎҚУВЧИЛАРНИ КАСБ-ҲУНАРГА ЙЎЛЛАШ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИНИ ИШЛАБ ЧИҚИШ ВА ЎҚУВ-ТАРБИЯ ЖАРАЁНИГА ТАТБИҚ ЭТИШ - Pardayev, Baxtiyor (Журнал музыки и искусства, 2020)
Мазкур мақолада дарсдан ташқари машғулотларда ўқувчиларни касб-ҳунарга йўллаш ва ўқув-тарбия жараёнига татбиқ этиш йўллари кўрсатилган бўлиб, унда дарсдан ташқари машғулотларда ўқувчиларнинг бевосита касб тарбиясини, касбга йўналтириш ишларини амалга оширишда кенг имкониятлар яратилиши имкониятлари кўрсатиб ўтилган.