TO‘LQIN QURBONOVNING 6-SIMFONIYASI BIRINCHI QISMIDA POLIFONIK USUL VA SHAKLLAR HAMDA INTERTEKSTUALLIK. - Axrorova, Munojat (Журнал музыки и искусства, 2021)
Mazkur maqola o‘zbek kompozitori To‘lqin Qurbonov ijodida ajralib turuvchi, har bir qismi o‘ziga xos yorqinlik va ko‘zga tashlanuvchi bir qator xususiyatlarni aks ettiruvchi, 6-simfoniyaning birinchi qismi tahlili keltirilgan. Asarda polifonik usul va shakllar hamda, intertekstuallik munosabatlari ochib berilib, ular ma’lum bo‘lgan aniq yo‘nalishlarda bir qator umumiy fikr mulohazalar yordamida yoritib berilgan.