MILLIY MUSIQA MADANIYATIMIZNI O‘RGANISHNI DAVR TALABI - Abdukarimova, Elnoza (Журнал музыки и искусства, 2022)
Maqolada xalq musiqa merosining mazmunida o‘z ifodasini topgan xalqimizning ijtimoiy-iqtisodiy, tarixiy, ma’naviy turmushi, hayotiy qarashlari, shu bilan birga umumbashariy g‘oyalardan yosh avlod tarbiyasida yanada samarali ifodalanish bugungi kunning dolzarb vazifasi ekanligi haqida fikr yuritiladi.