O‘ZBEK XALQ CHOLG‘ULARINING SHAKLLANISH TARIXI VA SHARQ MUSIQASHUNOS OLIMLARINING CHOLG‘U IJROCHILIGI SAN’ATIGA OID ILMIY MEROSI - Mirzaeva, Maryam (Журнал музыки и искусства, 2022)
Ushbu maqolada O‘zbek xalq cholg‘ularining shakllanish tarixi va musiqiy me’rosimizda tutgan o‘rni haqida fikr yuritilgan. O‘rta asrlarda mavjud bo‘lgan torli damli, hamda urma zarbli cholg‘ularining nomlari va ular hususida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan. Sharq musiqashunos olimlarining cholg‘u musiqasiga oid qarashlari, musiqiy ilmiy me’rosi yoritilgan.