TALABALAR OVOZIGA MOS REPERTUAR TANLASHNING O‘ZIGA XOS YO‘LLARI - Rabbimova, Durdona (Журнал музыки и искусства, 2021)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining Davlat ta’lim standarti talablariga muvofiq va pedagogik OTM “Musiqa ta’limi” yo‘nalishi uchun mo‘ljallangan “An’anaviy xonandalik” fani dasturi asosida tayyorlangan. Maqolada “An’anaviy xonandalik” faniga oid ta’limning mavzulari, dars o‘tish metodlari, talaba yoshlarga kelgusi pedagogik jarayoni uchun tavsiyalar, fan dasturida tavsiya etilgan o‘zbek maqom kuy va qo‘shiqlari, xalq ijrochilik va fol’klor qo‘shiqlarining jamoa bo‘lib kuylash uchun va tinglash uchun tavsiya etilgan musiqa asarlari ketma-ketlikda berilgan bo‘lib, ularga qo‘shimcha mustaqil o‘rganish uchun musiqa asarlari kiritilgan.