XALQ MUSIQA MEROSI MILLIY MUSIQIY TA’LIMNING KAFOLATIDIR - Abdukarimova, Elnoza (Журнал музыки и искусства, 2021)
Maqolada xalq milliy musiqa merosining tarbiyaviy-ta’sirchanlik xususiyatlari ta’kidlangani holda bugungi kunda ulardan yosh avlod ma’naviy kamolotida foydalanish holati, muammo va imkoniyatlari tahlil qilingan. Shu o‘rinda xalq musiqa merosi na’munalarini ta’lim va tarbiya jarayoniga tadbiq etishda yanada samarali natijalarga erishish imkonini beruvchi ilmiy asosli tavsiyalar ilgari surilgan.